Lär dig om CE-märkning och hur det funkar

Svenska företag kan ibland uppleva att den svenska eller nordiska marknaden är för liten. Inte sällan kan det därmed uppstå ett behov av en större marknad. Det är vanligt både i ett initialt skede eller efter att ett företag expanderat och vill ha större marknadsandelar.

Ditt företag kan oavsett vilken fas ni befinner er i, sälja produkter på EU:s inre marknad. När du har ett tillverkande företag och vill sälja produkter på den europeiska marknaden är det ofta krav på CE märkning.

Håll koll på EU regler om CE-märkning

När det är dags att sälja varor inom EU finns det flera olika regler ditt företag borde hålla koll på. Det du först och främst bör undersöka är om produkterna du vill sälja ingår i EU:s produktkategorier som är omfattade av krav på CE märkning. I nuläget är det hela 25 produktkategorier som behöver märkningen och fler tillkommer i rask takt. Produkter inom hälsa, miljö och även säkerhet har i dagsläget krav på CE.

Om du skaffar märkningen blir det en form av tillstånd för att få sälja dina produkter inom EU och utan CE får du inte tillgång till den inre marknaden.

Bookmark the permalink.