Konsulter online

konsult och företagare

Som företagare så är det inte alltid man klarar allt själv. Om man kommer till denna insikten så har man två val, att anställa någon med allt krångel som det innebär eller att hitta en konsult.

Grundläggande it-support

Oavsett var du än bor så finns det säkert redan flera små lokala företag som sysslar med IT och gärna skulle vara villiga att hjälpa er med de it-problem ni kan ha. Detta är nog den bästa lösningen om ni inte har tillräckligt många anställda för att behöva en dedikerad it-person men tillräckligt många för att it-problem snabbt blir väldigt kostsamt.

Den nationellt största aktören som erbjuder sådana tjänster är IT-Hantverkarna med kontor på 38 orter. Det betyder att du kan kombinera flexibiliteten hos en liten aktör med säkerheten hos en stor.

Webbutvecklare

Idag är det mer eller mindre ett måste för ett företag att ha en närvaro online och första steget är alltid en egen hemsida. För att detta skall bli riktigt bra så krävs det specialiserad kompetens, något som sällan finns in house. Just därför bör man snabbt se över vilka webbyråer som skulle kunna passa ens behov och plånbok. En fördel här är att man inte är lika bunden att verka lokalt då webbutvecklaren normalt sett inte behöver befinna sig på plats, även om detta är behändigt.

Icke IT-relaterade behov

Konsulter är självklart inte något som endast behövs för att täcka IT-behov. Även andra frågeställningar eller problem kan behöva att en tredje part tar och ser över dem. Magnus Josephson är en konsult som har specialiserat sig på något som inte alla företag tänker på, offentliga upphandlingar. Det är ett perfekt exempel på en fråga där spetskompetens behövs men sällan finns inom företaget.

Bookmark the permalink.